27
01/2009
4

Automuseum Hamburg

Hétvégén tettünk egy kis kirándulást egy frissen megnyílt kiállításra a Hafencitybe. Az ötletetet ugyan félreértések kisebb sorozata övezte, végül csak sikerült. Még ha nem is egészen úgy, ahogy én képzeltem. Vasárnap ugyanis azt terveztük, hogy csinálunk valamit közösen, az egész család. Még nem volt konkrét terv, a lényeg a közös program lett volna. Egyszer csak, ebéd után csöngetnek, J a siket szomszéd volt. Mesélte, hogy a fia éppen elég renitensen viselkedik, jó lenne kimozdulni. Kicsit zavaros volt, amit mondott, de aztán azt kérdezte, hogy lenne-e kedvünk elmenni erre az autós kiállításra együtt. Legalábbis mi azt gondoltuk, hogy ezt kérdezi, és egész jó ötletnek is tűnt, bár nem 100% az, amit szerettünk volna, azért rávágtuk, hogy oké, menjünk. Úgy látszott örül is az ötletnek, elment hát haza, hogy összeszedje a családját. Legalábbis mi azt gondoltuk, ezt teszi. Egy idő után pittyeg a telefon, bejövő sms, a fickó felesége ír, hogy ha mi megyünk, akkor ők otthon maradnak... Öö, ezt így nem tudtuk értelmezni, így asszonykám, aki már kezdett kissé türelmetlenkedni, felcihelődött és átment hozzájuk értelmezni a helyzetet.

Kiderült, J úgy gondolta, hogy csak ő, meg én mennénk. Gyerekek és család nélkül. Én meg teljesen abban a hitben voltam, hogy megyünk mindannyian együtt. Arra is fény derült, hogy szar hete volt és szeretett volna egy kicsit kikapcsolódni, innen eredt az ötlet. Nem tudom, hogy a félreértés vajon a kommunikációs nehézségekre vezethető-e vissza, vagy a saját hülyeségemre. Mindenesetre asszonykám áldott jó szíve megesett hát rajta, visszajött hozzánk és kicsit pufogva ugyan, de átküldött, hogy menjünk akkor mi, fiúk ketten, majd ő otthon marad a gyerekekkel és kitalál valamit. 

Nem nagyon örültem az ötletnek, szerettem volna valamit a családdal csinálni, de így alakult. Azért nem bántam meg, kellemes kiállítás volt sok szép és érdekes, és néhány kevésbé szép és kevésbé érdekes autóval. Még egy könyvet is hoztam a kávézóasztal alá, 1000 koncepcióautó címmel. Meglepően jó árban volt :).

Itt egy képsor a látottakról:

Sok kép helyett most kísérletképp ez a slideshow van, talán kényelmesebb egy fokkal, mégha kisebb is :)

A bejegyzés trackback címe:

https://hamburger.blog.hu/api/trackback/id/tr62905674

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Turulcsirip - st_ark 2009.01.27. 10:44:10

[...]Hamburg: Hétvégén tettünk egy kis kirándulást egy frissen megnyílt kiá..[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

euthymia · http://bayofbengal.wordpress.com/ 2009.01.27. 11:03:20

hihi, mi a hétvégén víz alá mentünk :)De ez a kiállítás is nagyon érdekes lehetett :)

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2009.01.27. 13:54:40

Asszem ez lehet az a kiállítás, ahol az Index-TotalCar újságírói végigélvezkedték (rejszolták) az egészet. Tipikusan olyan RTL Klub Fókusz-os cikk lett, ahol úgy kezdik, hogy: "Hűűű ez aztán a leg leg legebb amit valaha", majd a következő képsornál, meg ez még a leg leg legebnél is legebb és így tovább, hogy a végén már annyira leg legebb lesz minden, hogy hányok. :) Szóval erről a kiállításról is így ömlengtek végig a TotalCar-osok. Szóval irigyellek, mert megnézném én is, hogy végignyálcsorgathassam. :) Úgyhogy, csak hogy tudd, ti a Leg leg leg leg legextrább ultraszuper legszebjobb autókiállításon voltatok! :)

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2009.01.27. 13:56:01

Mi meg jégkorizóba' vótunk a hétvégén és ha végre időm is lesz, még írok is róla. :P

Snow (törölt) 2009.01.27. 21:10:35

Hű,ez tényleg jó lehetett,most kicsit irigykedem:-)
süti beállítások módosítása