07
07/2009
4

St. Peter - Ording 2

Az elmúlt hétvégén egy háromnapos kirándulást rendeztünk St. Peter-Ording -ba, ahol már egyszer jártunk. Hotelnek ugyanazt választottuk, mint akkoriban, kellemes, bár nem kifejezetten olcsó hotel. Három napra azért még a kibírható kategória. 

Így Július elején az idő is sokkal barátságosabb volt, mint annak idején Októberben. Első nap tűző napsütés és tikkasztó meleg fogadott minket, amit mindjárt avval enyhítettünk, hogy lementünk a tengerpartra. A víz kellemes meleg volt, olyasmi struktúrával, mint amilyen a Balaton déli oldala, hosszan lehet befele gyalogolni, és még mindig csak térdig ér a víz. Itt elcsaptuk a nap maradék részét, csak vacsorázni jöttünk fel megint. A part elég messze van az utolsó kiépített területtől, ami valószínűleg amiatt van, hogy az árterület lapos és emiatt nagyon széles. A partra egy hosszú hídon lehet eljutni, ami a sűrűn benőtt és védett árterület felett visz át.

A délután ebben a formában kellemesen telt, a gyerekek is nagyon élvezték a homokot és a pancsizást. Asszonykám szép rákvörös lett, ahol a nap érte, mostanában kicsit szenved öltözés közben.

Második nap nem volt olyan szép idő, felhős és hűvösebb lett. Nem bántuk egyáltalán, legalább nem kellett a napon aszalódni. Elmentünk hát egy közeli vadasparkszerűségbe, a Westküstenparkba. Rögtön reggel indultunk, két gyerek mellett nem probléma, még asszonykámnak sem, reggel 8-kor útra készen állni. Jó ötletnek bizonyult, mert a park, mikor odaértünk, még szinte tök üres volt. Utálom a tömeget, így viszont ideális volt minden szempontból. Gyerkőcök is nagyon élvezték.

A délutánt aztán én a fiammal a hotel mellett levő uszodában töltöttem, a lányok meg bumlizni mentek a falu sétálóutcájába. Este közös vacsora a die Insel nevű nagyon kellemes étteremben. Első körben egy Mamma mia nevű, kissé kétes kinézetű éttermet próbáltuk be, de nem volt gyerekszékük. Amúgy kissé lelakott étterem szegény, mégis sokan voltak, így azt gondoltuk, biztos fantasztikus a konyha. A gyerekszék hiánya viszont KO kritérium. A váltás szerintem megérte, az Insel sokkal szimpatikusabb külsőre is és finom volt a kaja is.

Utolsó nap egy kis sétát tettünk a falu központjában, aztán még délelőtt elindultunk hazafelé. A délutánt aztán kis kerti pancsizással és 4-5 mosógépnyi szennyes feldolgozásával töltöttük.

Pihentető hétvége volt, csak kissé rövid. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://hamburger.blog.hu/api/trackback/id/tr271231367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Snow (törölt) 2009.07.07. 10:16:57

Kell ez a pihenés akkor is,ha ilyen rövid:-)

Mcsilla · http://meszarosblog.com/ 2009.07.08. 12:23:15

Jók ezek a hétvégék, legalább egy kicsit feltöltődtetek, pihentetek. Jó hely lehet a leírtak alapján, mi is valami ilyesmit keresünk itt Belgiumban. Na, majd hamarosan mi is remélem találunk ilyen hétvégi helyet!

stampoasis · http://hamburgfoto.wordpress.com/ 2009.07.11. 10:54:18

akkor épp összefuthattunk volna. mi is arra jártunk éppen:-)

St4rk · http://hamburger.blog.hu/ 2009.07.14. 14:09:47

@stampoasis kár, hogy nem szóltál előbb :)
süti beállítások módosítása