24
07/2008
2

Azt írja az újság...

Illetve a helyi bulvársajtó zászlóshajója, a Mopo, aka Hamburger Morgen Post, hogy 2008 a sztrájk éve Hamburgban. Tegnap nem vette fel a munkát a repülőgéppilóták szakszervezete, evvel lebénítva a fél repülőteret, ma pedig a földi személyzet dönt arról, hogy sztájkba kezdenek-e. Statisztikailag tekintve 2008-ban minden héten volt valami sztrájk, kétszer annyi, mint 2005-ben, ami a munkanélküliséget tekintve rekordév volt egyébként.

Mi megengedett a balkonon, erkélyen? Játékszabályok a rácsokhoz, napernyőkhöz, virágládákhoz, locsoláshoz, takarításhoz, stb. Azt mondja például, hogy "normális" keretek közt természetesen megengedett az étkezés, ivás, ünneplés, de be kell tartani az előírt nyugalmi időszakokat, nevezetesen 13 és 15 óra közt, valamint 22 óra után. Ha el akarjuk kerülni a nézeteltéréseket a szomszédokkal, akkor ne használjunk faszenes grillt, szorítkozzunk inkább az elektromosra.

Az új személyi igazolványról. Elektromos, csipes, csilivili lesz, kártyaformátumban, 2010 Novemberétől. Minenki örül. Aztán Burim Osmani visszatért és felvásárolta a fél Reeperbahnt. Bár nem annyira hamburgi hír, megemlítik még Mr Obama látogatását Berlinben a Siegessäule-nél. Továbbá Rissenben, a volt katasztrófavédelmi övezetben veszély fenyeget egy új építkezési projektet, mivel az oda vezető híd felújításánál finanszírozási problémák merültek fel. 400 lakás megépítése fulladhat kudarcba emiatt.

A bejegyzés Zhaoman újságolvasós szinkronblogolására készült. Itt egy lista más újságolvasók bejegyzéseiről:

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hamburger.blog.hu/api/trackback/id/tr41582979

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: alternatíva 2008.07.24. 16:36:43

Obama @ Berlin, Siegessäule - 1. rész A német főváros lázban ég, mindenki készülődik, Barack (Hussein) Obama jön este beszédet tartani, az amerikai szupersztár személyesen - a BZ c. bulvárlap legalábbis így nevezte egyik cikkében a dem…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zhaoman 2008.07.24. 11:22:04

13 és 15 óra között is van nyugalmi időszak? Jellemző arrafelé a szieszta?

St4rk · http://hamburger.blog.hu/ 2008.07.24. 11:33:35

Az nem, de hangoskodni nem szabad. :)
Vasárnap egész nap, egyébként meg a fent említett időpontokban. Továbbá vasárnap nem szabad ruhát a kertben kiteríteni száradni, ha mások is láthatják. Az rontja a környék esztétikai megjelenését, és zavarhatja az embereket :).
süti beállítások módosítása