21
07/2008
3

Hétvégi futás

A hétvégén mindkét nap voltam futni. Szombaton nem ment igazán jól, hamarabb vissza is fordultam, mint ahogy terveztem. Elfelejtettem ugyanis a spraymet használni és egy idő után nem bírtam tovább levegőileg, így nem erőltettem.

Vasárnapra egy hosszabb, lassabb futást terveztem. Másfél órát szerettem volna kihúzni, de ez se jött össze. Az útvonal sem volt annyira szerencsés, van benne egy elég hosszú lépcső, ami nem az erőspórolós kategória, és a nagyrésze az Elba mentén húzódik, ahol mindig nagy a szél és ellenszélben futni szintén nem egyszerű. Összességében elégedett vagyok azért, bár a vége felé szenvedtem mint a kutya :).

Vasárnap már fél nyolckor úton voltam, mert egy keresztelőre voltunk hivatalosak és nem akartam a futást emiatt kihagyni. Az idő nagyon kellemes volt, egy lélek nem volt az utakon. Amikor hazaértem gyorsan zuhany, öltönyt felvesz, majd futó reggeli, két szelet kenyérke valami lekvárral, pohár narancslé. Na ez hiba volt. A templomban a keresztelő vége felé már alig bírtam állni, fájt a fejem, szédültem, minden bajom volt. Utána azonnal mentem haza és betoltam két banánt meg vagy egy liter vizet. 

Az órám szerint 1108 kCal energiát használtam el a futás alatt, amit nem tudtam a futó reggelimmel pótolni. Nem is volt olyan nagyon étvágyam valahogy, talán a sietség miatt, nem tudom, így nem ettem eleget ahhoz, hogy átvészeljem ebédig. Legközelebb jobban oda kell figyelnem, hogy eleget egyek-igyak futás után, nagyon szarul éreztem magam. :)

Szombat:

Táv: 6,88 km
Össztáv: 22,06 km
Idő: 00:37:20
HR: 153 / 163
Útvonal: 2 x Osdorfer See kör + odavissza
Hőmérséklet:17 °C
Időjárás: Felhős
Közérzet: közepes

Vasárnap:

Táv: 10,88 km
Össztáv: 32,94 km
Idő: 01:14:31
HR: 155 / 173
Útvonal: Elba mentén fel-le + Elba odavissza
Hőmérséklet:16 °C
Időjárás: Felhős-napos
Közérzet: közepe
s


View Larger Map

A bejegyzés trackback címe:

https://hamburger.blog.hu/api/trackback/id/tr24577649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Snowqueen 2008.07.21. 11:15:51

A folyadékot futás után feltétlenül pótold,ha lehet,ásványi anyagokat tartalmazó ital vagy ásványvíz formájában!A naracslé jó(C-vitamin),de a szervezet,amikor folyadékot veszít,akkor sok ásványi anyagot is veszít(ez érvényes a futásra is),ergo,azt mihamarabb pótolni kell.Közvetlenül futás után nem annyira jó enni,de rá egy fél órára azért kellett volna(rendesen)...Remélem,ez tanulságos volt,s ezek után rendszeresen eszel-iszol majd a futás mellett,mert,ha jól olvastam,akkor egész szép távokat futsz,s elég sűrűn.
Apropó,azt is olvastam,hogy azért kezdtél futni,mert a doki azt ajánlotta,hogy az jó a fejfájásodra...Hm...:-)Akkor nekem biztosan ez hiányzott ahhoz,hogy a dietetikát befejezzem,mert én ilyesmiről még nem hallottam,(mármint,hogy a futás jót tesz a fejfájásnak,maximum úgy,hogy futás közben fizikai megerőltetésnek tesszük ki magunkat,ergo, tágulnak az erek,ergo,nagyobb az oxigénfelvétel,ami hat az agy vérellátására is),de ha van ilyen,akkor esetleg a dokid tud valami jó sportot gasztroenterológiai problémákra is?:-)
Jut eszembe,miféle spray kell neked a futáshoz?
Bocsi,csak most kibújt belőlem az egészségügyis,sorry ezért...

St4rk · http://hamburger.blog.hu/ 2008.07.21. 11:27:46

Jaja, úgy magam is relatív tisztában vagyok vele, hogy sok víz és ásványi anyag elmegy futás közben (elég csak a pólómat megnézni futás után :)), de valahogy most nem szenteltem neki elég figyelmet és meg is lett az eredménye.

Valóban ezt ajánlotta a doki de ő is csak arra gondolt evvel, hogy egyrészt leépítem vele a stresszt, ami szerinte szerepet játszott a fejfájásaimban, másrészt meghajtom, kvázi kiszellőztetem, magam, amivel javul az agyam oxigénellátása és ezen keresztül csökken a fejfájás.

Az asztma miatt használok sprayt, ha hosszabb futást tervezek és mostanában gyakran ez a helyzet. Ezt a tüdőorvosommal megbeszéltem amikor futni kezdtem. Igaz, akkor még nem futottam ennyit, mint most, de tervezek megint menni hozzá a közeljövőben, majd rákérdek megint.

Semmi gond, örülök, ha egy hozzáértő hozzászól :)

Snowqueen 2008.07.21. 18:36:27

Értem.Az asztma nem túl jó dolog.Viszont,hogy te így is bevállalod a hosszútávfutást,természetesen orvosi támogatással,az viszont dicséretes!És nagyon szurkolok neked,hogy a versenytávot jó idővel sikerüljön teljesíteni.
süti beállítások módosítása