01
06/2009
4

Híradó

Valahogy alábbhagyott a motivációm mostanában, ami a blogírást illeti. Ennek több oka is van, munkailag és családilag is peregnek az események, így nem nagyon marad szabadidőm. Ha marad is, általában nem akarom a gép előtt tölteni :). Májusban, ha jól láttam, egy bejegyzést sikerült kicsiholnom: nem mondható túlságosan nagy adagnak.

Hogy legalább egy legyen júniusban is, kiemelek egyet a privát események közül, és írok arról. Régóta tervezzük, hogy berendezünk egy vendégszobát megint, a régit ugyanis beáldoztuk gyerekszobának. Az ágy ugyan még ott van és fogadtunk is már vendégeket így, de ebben a formában nem volt annyira kellemes. Már egy-két hónappal a lányom születése után megfogalmazódott a gondolat, hogy a pincében kellene kialakítani a pótlást, sajnos több szobánk föld fölött nincsen.

A pince azért nem olyan veszélyes, mint amilyennek hangozhat, a ház kb 5 éve épült és a pince ennek megfelelően elég tiszta, száraz, csak nincs különösebb gonddal berendezve. Beton padló, elvétve olcsó polcok, egyébként pedig mérhetetlen mennyiségű egyéb dolog dobozokban, zsákokban, és más elrendezésben. Összesen három helység van a pincében: egy mosókonyha, egy kisebb kamrának berendezett szoba, és egy harmadik, amit most átrendezünk.

A terv az, hogy egyszer kifestünk, padlószőnyeget rakunk le, majd a mostani polocainkat kissé kiegészítve egy függöny mögé rejtjük. Így marad némi helyünk dolgok tárolására, de mégsem lesz annyira feltűnő.

Az első fázis, a jelenlegi cuccaink leltározása megvolt, rengeteg szart dobáltunk ki. Általában gyűjtögető típus vagyok, de most nagyon szorosra vettem a mércét és vagy két kombinyi szemetet transzportáltam az újrahasznosító telepre. Már mozogni is lehet a pincében, örülünk neki. :)

Amúgy lassan megkezdem a tréninget az augusztus végére tervezett félmaratonra. Egyelőre felhúzom a heti futások számát 3-ra, aztán 6 héttel a maraton előtt 4-re. Erre a 6 hétre van tréningterv is. Szomszéd arcokkal együtt csináljuk, ami hol jó, hol nem jó, de a vége csak jó lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://hamburger.blog.hu/api/trackback/id/tr981156887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Babarum · http://babarum.hu 2009.06.02. 20:00:07

Ha a fűtést jól meg tudjátok oldani, akkor egy nagyon kellemes kis helyet is tudtok belőle csinálni, főleg ha a szellőztetés is megoldott.
Erről a félmaratonról és az edzéstervről írhatnál, érdekel nagyon.

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2009.06.03. 13:53:29

Hát igen, nem kényezteted el mostanában az olvasóidat! :P

(mondjuk én sem :( )

A pincénél azért egy dologra ügyeljetek, a padlószőnyeg nem való olyan helyiségbe, ahol a legcsekélyebb esélye is van a vizesedésnek! Ha felázik alilról, vagy akárhonnét és nem tud rendesen kiszellőzni, akkor berohad, nagyon rondán bepenészedik. Szóval én személy szerint inkább a rondább, de pincébe talán jóval praktikusabb linóleumot ajánlanám. Vannak belőle már elég vastag és kellőképpen barátságos kinézető fajták is, de a lényeg, hogy sokkal jobban tűri a nedvességet, mint egy padlószőnyeg.

Persze csak javaslat. Egyébként bárcsak nekem lenne olyan gondom, hogy mivel borítsam a pincében kialakítandó vendégszoba padlóját. :) :P :irígy:

St4rk · http://hamburger.blog.hu/ 2009.06.03. 16:10:38

Ja, mi is gondolkoztunk ezen, de semmi ilyen jelenség nincsen egyelőre és erősen remélem, hogy nem is lesz. Ha mégis előjön, akkor fel kell majd szedni, nincs mese. Már megrendeltük a cuccot és csinálják a szegélyt hozzá, lemondani nem lehet :)

Biztosan lesz nálatok is hasonló probléma :) Amúgy meg majd letesztelitek, hogy jó lett-e :)

Snow (törölt) 2009.06.03. 20:44:34

Hű,sok sikert az átrendezéshez-szépítéshez,meg a futáshoz!
süti beállítások módosítása