23
08/2009
15

Heldenlauf tréning - 5. hét

A héten sajnos megint ügyfélhez kellett mennem, de most nem hagytam otthon a futócipőm és egyéb felszerelésem. Kedden este relatív hamar sikerült is elszabadulni az irodából, sőt még két kollega is csatlakozott. Ők kb 20 percnél adták fel, én lenyomtam az órácska előírt kocogást, összesen valamivel több, mint 8 kilométert. Nagyon jól ment, a végén úgy éreztem, simán menne még egy óra, de a környék nem annyira hívogató. A terep elég dombos errefele és a kiváló kilátás nyílt a domboldalról a naplemente csodálatos fényeire. Természetesen átkoztam magam, hogy nincs nálam fényképezőgép :)

A csütörtöki 65 percet is minden gond nélkül sikerült teljesíteni. Az idő kellemes volt, szinte elreppent, alig vettem észre. 9,31 km lett hat és fél perces kilométerenkénti átlaggal.

A szombati két órás futást viszont halasztottam, nem tudtam beilleszteni a családi teendők közé, este pedig már nem volt kedvem nekiindulni. Vasárnap reggel viszont rögtön felkelés után, természetesen előzetes egyeztetés mellett :), átöltöztem és elindultam. Ez úgy háromnegyed 8 körül lehetett. Szintén nagyon szép reggel volt, noha induláskor még 13 fokot mutatott a hőmérő és látszott a lehelletem is. Az egyik szokásos, hosszabb, útvonalon terveztem elindulni, hogy majd az Elba mentén megyek néhány fel-alát az ismert szakaszon, de aztán megváltoztattam kicsit. Egy nagyobb hurok után oda értem, ahol általában le szoktam menni az Elbához, az úgynevezett Treppenviertel egyik sarkához. Itt azonban ahelyett, hogy egyenesen lementem volna a folyóhoz, elindultam a házak között kanyargó kis utcácskákon. Láttam, hogy már kirakták a félmaraton útvonalat jelző táblácskákat és gondoltam, arra megyek egy szakaszon. A városrész nagyon szép volt a napfelkeltében, el kell mennem fényképezőgéppel is mindenképp :). Némi ide-oda után csak leértem az Elbához és annak mentén elég hosszan haladtam majd amikor úgy éreztem, mostmár elég, visszafodultam és irány hazafele. Összesen 18,67 km lett, amit 6 perc híján két óra alatt futottam le. Ez 6:04 perc kilométerenként, ami nem rossz, bár ennél gyorsabban kell mennem, ha két órán belül akarok lenni jövő vasárnap. Mindenesetre bíztatóan jól ment.

A kimaradt vasárnapi 1 órás futást holnap reggel pótolom.

Jövő héten még egy izmosabb futás lesz kedden, 4 x 2000 tempó, azután pedig már vasárnapig csak kisebbek. Addig is jöhet a sok tészta, krumpli, rizs :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hamburger.blog.hu/api/trackback/id/tr241320744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

St4rk · http://hamburger.blog.hu/ 2009.08.24. 10:19:17

Azt el is felejtettem említeni, hogy a mellbimbóim teljesen szétmentek vasárnap, itthon vettem észre, amikor levettem a pólóm, hogy két szép véres folt volt rajta :) Valamit ki kell találnom :)

sylverdevil · http://sylverdevil.hdweb.info 2009.08.24. 11:27:47

mások le szokták ragasztani őket (gondolom sebtapasszal), de biztos vannak csodakencék is :)

St4rk · http://hamburger.blog.hu/ 2009.08.24. 11:40:35

Igen, hallottam már ezt a megoldást, de csak vészesetben fogom alkalmazni, elég szőrös ember vagyok :)

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2009.08.24. 14:54:16

Hát igen, a véres mellbimbó, talán a KAP nyomott erről egy jó stand-up -ot, azon szétröhögtem magam. Na, neki volt két ötlete ezzel kapcsolatban, lekenni vazelinnel, vagy leragasztani. Egyébként meg fogsz egy villanyborotvát és a megfelelő helyeken, vagy az egész mellkasodon megborotválkozol. Úgyis csak az asszony fogja látni! :P (ja, amikor kinő újra szúr, meg viszket mint az állat! :))

Egyébként sok sikert a maratonhoz! :)

Flyby · http://utazasrepulovel.wordpress.com 2009.08.24. 17:29:06

Hajrá-hajrá!:-)
Pasiknak egyébként nem létezik olyan alsóruha,mint a lányoknál a futáshoz való sportmelltartó?Semmi sem dörzsölődik vagy rázkódik feleslegesen,nagyon hasznos valami ám!

Babarum · http://babarum.hu 2009.08.25. 02:45:51

Ahh, hát nem szóltak neked, hogy a láncos csipeszt futás előtt le kell venni? :D
Komolyra fordítva: Flybynál a pont, ha ilyen gondom lenne (szerencsére eddig se a combjaim sem a mellbimbóim nem horzsolódtak futás közben) vásárolnék valami testhezálló bőrbarát technikai rucit alsóruhának. Persze lehet nem is lenne rá szükségem, szerintem a síeléshez használt technikai alsó futásnál is beválna. Keress ilyet!

St4rk · http://hamburger.blog.hu/ 2009.08.25. 11:22:26

@Babarum: miért nem szóltál előbb? :D Félretéve a tréfát, futós speckó póló volt rajtam, még ha nem is teljesen testhezálló. Majd azt fogom megpróbálni, hogy a pulzusmérő övet szűkebbre veszem és 1-2 centivel lejjebb teszem fel. De lehet, hogy még körülnézek, van-e valami testhezálló trikó, amilyet focisták is szoktak hordani. Még van idő vasárnapig.

zseti 2009.08.30. 16:25:03

Noooo, mi van a mai futással??? :))) Futóbajnok lettél? :)

mebarak · http://www.mebarak.hu 2009.08.31. 19:26:03

Végre! Be tudok jelentkezni és kommentelni :)
Nem tudom miért, de eddig nem engedett belépni és kommentelni, de követtelek ;)

stampoasis · http://hamburgfoto.wordpress.com/ 2009.08.31. 23:21:05

remélem a futás jól sikerült, csak azóta nincs idöd írni.... szorítottam ám:-)

St4rk · http://hamburger.blog.hu/ 2009.09.01. 10:26:58

Köszi a hozzászólásokat, nemsokára jön a post, csak még nem volt időm befejezni :) A futás közepesen ment, bővebben később :)
süti beállítások módosítása