16
12/2008
3

Helyzetjelentő

Mostanában kicsit csendesebb vagyok, talán nem volt nehéz észrevenni. Nyavajogni nem akarok, de mindenféle összejött, ahogy az ilyenkor lenni szokott. A keverék alapelemei az ünnepi stressz, a rengeteg meló, a csomó intéznivaló a jövőbeli munkával kapcsolatban és hogy ne legyen ilyen egyszerű, még egy kis betegséggel is megfejeltem. A december már csak a magas ünnepsűrűség miatt is elég rohanós, őrlődős szokott lenni, pont a 39 fokos láz, hangvesztés, az adószám és nyugdíjügyintézés kell még hozzá.  Be is csúszott egy elfelejtett télapócsoki, de átvészeltük.

Ennek megelelően az életem sportos oldala is lanyhára sikeredett az elmúlt héten. Futni nem voltam, a fekvőtámaszokat azért nyomogattam. Nem ment nagyon jól. Mivel a hétvégén bekaptam valami nyamvadt betegséget már megint (miért mindig hétvégén?), ezért a tegnapiakat is kihagytam. Azt hiszem ezen a héten megismétlem a második hét második felét szerdától, nem hiszem, hogy rendesen haladni tudnék a tervvel.

Na, mégis nyavajgok :).

Hogy legyen inkább egy kis hamburgosság is a mai postomban, írok egy picit egy esetről, ami nemrégiben történt. Az emlegetett metróépítésen kívül mostanában sok szó esett errefele arról, hogy az Elba mellett illegálisan kivágtak vagy 10 öreg, nagy fát. Korábban már említettem, hogy Hamburgban nagy hangsúlyt fektetnek a környezetre, fát kivágni csak úgy nem lehet, engedélyt kell szerezni hozzá. Komolyan meg kell indokolni, hogy miért akarod kivágni a fát és ha engedélyezik is, általában ahhoz a feltételhez kötik, hogy egy másikat, megadott törzsátmérőjűt, kell helyette ültetni valahol. Nos, az említett eset egy elbaparti kis parkban történt, ahol nyilvánvalóan a fák egy régi villa kilátását akadályozták. Tudni kell, hogy errefele az ingatlanok milliós nagyságrendben mozognak, euróban. A favágók teljesen illegálisan kivágtak 10 fát, hogy evvel javítsák a kilátást és növeljék az ingatlan értékét. Az "Elbblick" szócska a hirdetésben százazreket jelenthet. Egyelőre mindez csak gyanú, de annak nagyon erős.

Személy szerint nem tudom pontosan, hol van az érintett része az Elbának, de végül is annyira nem is érdekes, végig nagyon szép, legalábbis azon a szakaszon biztosan, amit én ismerek, és egy részén futni is szoktam. Sajnálom, hogy vannak emberek, akik megengedhetnek maguknak arrafele egy villát, oda vetemednek, hogy kivágják azokat a gyönyörű, évszázados fákat. Nyilván hiányzott a másfél millió mellé még az a százezer Euró... Szerencsére mások is hozzám hasonlóan gondolkodnak, így egy ismeretelen, nyilván környékbeli, 10 ezer Euró jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Végül, a mai vegyespost végére, egy kis zenei ízelítő: felhasználva Mebarak ajánlóját, Valaminick zenei visszatekintője által inspirálva, megosztom egy jóbarátom által felidézett régi kedvencem egyik legjobb számát. Fel a hangerőt :)


Discover Cypress Hill!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hamburger.blog.hu/api/trackback/id/tr3825796

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Turulcsirip - st_ark 2008.12.16. 14:08:30

[...]Helyzetjelentő: Mostanában kicsit csendesebb vagyok, talán nem volt nehéz észreve..[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Babarum · http://babarum.hu 2008.12.16. 11:48:07

Ez a fakivágásos sztori eléggé kelet-európai történet...

Nyugtass meg, hogy ez a "Be is csúszott egy elfelejtett télapócsoki" nem azt jelenti, amire először gondoltam! :)

St4rk · http://hamburger.blog.hu/ 2008.12.16. 12:19:51

Megnyugtatlak, nem azt jelenti.

:-DDDD
Hülye.
:-DDDD

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2008.12.18. 15:34:50

Babarum: ...becsúszott, csoki.. ROFL

Nekünk egy munkabejárás idején Innsbruck-ban meséltek egy fáról, nem is tudom már mifene létesítményt (bocsánat, mérnöki műtárgyat, alépítményt) néztünk meg, de volt ott egy öregebb, talán 50 éves? ecetfa és szépen körbe volt zsaluzva, meg résfalazva, mert nem vághatták ki. Illetve kivághatták, vagy átültethették volna, horror áron. Rémképeim szerint 200k € lett volna, ha hozzápiszkálnak. Olcsóbb volt nekik megkerülni az egész hodálynagy szarral, mint akár egy levelet is letépni róla. Á, megvan, mélygarázs volt, illetve annak is az alja és nem engedték a Sógorék, hogy elhozzam a sisakot, pedig mindig is olyat akartam. Váááájemsziéj!

u.i.: Nem kérek karira olyan sisakot, már szereztem egyet utóbb, szép sárga, kisvakondal az elején.
süti beállítások módosítása