19
06/2009
7

Pinceprojekt

Emlegettem már itt-ott ismerősöknek, hogy az elmőlt időben azon munkálkodunk, hogy a második gyerek érkeztével elhalálozott vendégszobánkat újra felélesszük. A házunk nem túl nagy, így jobb híján a pincében levő három szoba közül választottuk ki az erre legalkalmasabbnak tűnőt. A pince nem is annyira találó kifejezés, talán inkább alagsort kéne mondanom, még mielőtt arra asszociáltok, hogy valami századelői, boltíves, pókhálós, poros kriptáról van szó.

Az egyik szobában mosógép, szárítógép, hűtő (extra a sörnek) van, ezt elvetettük hát, a második szoba nagyon kicsi, inkább kamra, maradt hát a harmadik. Értelemszerűen ebben volt a legnagyobb rendetlenség is, jó kis meló volt kirámolni. Három teljes kombinyi leselejtezett cuccot fuvaroztunk el a recyclinghofba. A maradékot a terv szerint a szoba két fala mentén elhelyezett polcokra rámoltuk, ami elé karnist szereltünk és erre, meglepő módon, függönyöket tervezünk akasztani.

A szobában eddig nem volt semmi pár polcon és a behányt cuccokon kívül. A puszta beton nem valami vendégmarasztaló, így padlószőnyeg lefektetése mellett döntöttünk. Ezt egész hamar, rövid döntés-mérlegelési idővel sikerült is megvásárolni egy erre szakosodott üzlet maradékokat kínáló garázstelepén. Szerencsére így nem is volt nagyon drága, bár a színe éppen olyan, mint a betoné. Csináltattunk hozzá szegélyeket is, hogy szép legyen azoknak a vendégeknek.

A szőnyeget aztán sajátkezűleg fektettük le, nem nagy ördöngősség. Tépőzáras felületű ragasztószalaggal egészen hamar megvolt, a szegély pedig ragacsosra volt előkészítve, könnyű volt applikálni. A lépcső körül és alatt kicsit hosszabban időztünk a pontos vágások kimérése érdekében, de még így sem vett igénybe többet egy délután-este intervallumnál. Nagyobb macera volt előtte mindent kipakolni és átvinni a mosókonyhába. 

Amikor kész volt a szőnyeg, felépítettük a polcokat újra, kiegészítve egy sarokelemmel és néhány további polccal. Visszapakoltunk megint mindent és elkeztük a karnisokat felfúrni a plafonra. Na ez kemény fának bizonyult. A fúrógépem fel is adta a küzdelmet, újat kellett venni, további költségek, de ez van. Most legalább van egy rendes ütvefúróm. 

Vicces pillanat volt, amikor körülbelül 10 percnyi, az új fúrógéppel történő izzadás és szenvedés után, már-már végzetes elkeseredettségünkben észrevettük, hogy átbillent a forgásirányt állító kapcsoló. Az a fránya fúró meg csak nem akarta vinni azt a vasbetont balmenetben. Visszaállítottuk a megfelelő állásba és lám, kb 5 másodperc leforgása alatt úgy hatolt a betonba, mintha hungarocellt fúrnánk.

Nem jutott eszembe rögtön a kezdetektől fogva képeket csinálni, de a kirámolás végén elkezdtem fotózgatni az aktuális állapotot. A függönyök még mindig nincsenek kész, ezeket még méretre kell vágatni. Ők hivatottak majd eltakarni a polcokat.

A képekből tehát itt egy sorozat:


A már többnyire kipakolt szoba


A telerámolt mosókonyha (három sor polc egymás mögött plafonig pakolva)


Itt már benn a szőnyeg


Csendélet IKEA Gorm polccal és halott fúrógéppel :)


Visszapakolás előtti állapot


Visszapakolás utáni állapot


Visszapakolás utáni állapot 2

A bejegyzés trackback címe:

https://hamburger.blog.hu/api/trackback/id/tr491195701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mcsilla · http://meszarosblog.com/ 2009.06.22. 10:46:47

Jó "kis" munka volt. Nagyon helyes szoba lett, ügyik vagytok4

Nemrég mi a padlással küzdöttünk meg ugyan így. Meglepődtünk mi is, hogy mennyi kacatot gyüjtöttünk már össze. Még jó, hogy a lomtalanítás előtt pakolásztunk!

euthymia · http://bayofbengal.wordpress.com/ 2009.06.22. 11:12:54

Szia, mit nem adnék, ha lenne egy ilyen pince-szobánk :) :) Nagyon jól kitaláltátok, gratula hozzá!!! :)

JinxR 2009.06.22. 11:30:39

Gyűjtöm a pénzt a jegyre és megyek tesztelni ;)

Babarum · http://babarum.hu 2009.06.22. 14:24:15

Ez nagyon kellemes kis vendégszoba lett, grat! :D

St4rk · http://hamburger.blog.hu/ 2009.06.22. 14:37:58

@Jinx: Helyes! :)

@Babarum: még jön majd egy végleges kép függyönnyel, mindennel. Aztán még némi dekoráció is jó lenne, de azt majd alkalomadtán.

Snow (törölt) 2009.06.22. 14:53:19

Gratula-nagyon jól sikerült kis szoba ez!:-)

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2009.06.25. 15:25:25

Egészen jó lett. Tényleg nem olyan vizespince, mint ahogyan én azt elképzeltem.

Egyébként a játék-fúrógéppel történő betonfúrás, már megtanulhattad volna nálunk, hogy nem megy. Ha még emlékszel arra, amikor nálunk próbáltad(tuk) felrakni a hangfalakat a falra és szénné égett a fúrófej. Azután vettünk mi is egy rendes ütvefúrót. Ha ez megnyugtat, akkor az forgáskapcsolót már én is elnéztem egyszer, aztán néztem hülyén, hogy miért nem fúr. A másik kapcsoló ami még (legalábbis az én gépemen) hajlamos kiugrani, az a fúró/fúrókalapács vezérlője. Igaz, ekkor nem olyan feltűnő a dolog, mert csak annyi történik, hogy 2mp. helyett 6mp. lesz egy lyuk.

Na, további szép napot!
süti beállítások módosítása