26
09/2008
1

Játszótér felújítás

Minap az oviban jártamban felfigyeltem egy sárga flyerre, amit kifüggesztettek az előtérben. Arról volt szó benne, hogy egy közeli játszóteret szeretne a város felújítani, és ehéten tartanak ott helyben egy tájékoztatót, ahol meg lehet vitatni a terveket. Ez a tájékoztató tegnap volt, asszonyka kiment tájékozódni.

Nagyon érdekesnek bizonyult, számomra több szempontból is. Nem csak, hogy meg lehetett vitatni a terveket, gyakorlatilag az összegyűlt helybéliek javaslataiból és ötleteiből állítottak össze egy tervezetet, ami alapján a konkrét felújítási terv elkészül majd. Mindenféle tekintetben bele lehetett szólni, onnantól kezdve, hogy milyen legyen a terület felépítése, hogy legyen bekerítve, egészen odáig, hogy milyen játékok legyenek és hol. Kiderült az is, hogy összesen 170 ezer Eurót (jelenlegi árfolyamon 40 millió Forint!) szánnak az újjáépítésre, ami tisztes összeg egy játszótérnek, még errefele is.

Vicces benne, hogy most sem néz ki annyira leromlottnak, a mostani állapotában is szerintem egy egész jó játszótér. A hinta állványzata kicsit rozsdás itt-ott és a kosár hiányzik a palánkról. A bokrokat és füvet rendszeresen ápolják, a homokot tisztítják. Kíváncsi vagyok milyen lesz, a kölkök biztosan élvezni fogják, mint ahogy már most is teszik.

Ha már játszótérnél tartunk, a hétvégén bementünk a gyerekekkel városba, a Hafencity-be, ahol van egy nagyon jó kis játszótér. Területre nem túl nagy, de sok érdekes játék van benne, és a témája kalózok és kalózhajó, ami minden fiúgyerek álma. Mindannyian jól éreztük magunkat, bár az idő nem volt olyan jó. Itt például a lakatlan szigeten pihengetek épp :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://hamburger.blog.hu/api/trackback/id/tr96683039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Snowqueen 2008.09.29. 11:36:09

Azért ez milyen jó,hogy a játszótér építésébe beleszólhatnak a leginkább érintettek is,hol vagyunk mi még itthon ettől:-(
süti beállítások módosítása