06
04/2009
3

Vasárnapi őrület

Vasárnap az a jó ötlete támad az fehérnépnek a szomszédságban, hogy menjünk be a városba kicsit bumlizni, ma nyitva vannak az üzletek 13:00 és 18:00 óra között. Tudni való, hogy errefele nincsen nyitva általában semmi vasárnaponként, csak benzinkutak, mozik, éttermek és hasonlók. Szombatonként általában lehetetlen a városban mozogni, millió ember próbálja kihasználni a nyitvatartási időket és elintézni a hétvégi és egyébirányú vásárlásokat.

Nekem valahogy nem volt annyira kedvem hozzá, nem tudtam volna akkor megmondani, hogy pontosan miért. Kissé nyomott voltam valahogy. Aztán csak felkerekedtünk, elbuszoztunk a Városházáig. A buszt sikeresen megtöltötük babakocsival, így az egyik megállóban egy tolókocsis ipse elég mérges volt, hogy nem fért fel. Arra akart rávenni minket két gyerekkel, hogy szálljunk le. Én általában együttérző és segítőkész vagyok a mozgáskorlátozottakkal szemben, ezt azonban úgy elküldtem volna melegebb éghajlatra, hogy legközelebb inkább meggondolja, hogy hazatekerjen-e inkább a busz helyett. Szerencsére előbújt a buszvezető a kabinjából és megerősített abban a hitemben, hogy nekem van igazam. Illendő módon elhajotta a kerekes úriembert, úgyhogy mehettünk tovább.

Végül leszálltunk és elindultunk a Mönckebergstraßen, Hamburg nevezetes bevásárlóutcáján. Rengeteg ember volt, próbáltunk a kölköket egykupacban tartani. Inkább kevesebb, mint több siker koronázta igyekezetünk. Kellemesen idegfeszült állapotban betértünk aztán egy bevásárlóközpontba, ahol kellemes meglepetésünkre kevés forgalom mozgott, így leültünk egy kávézóba, és egy egész békés félórácskát töltöttünk el itt egy kávé mellett.

Miután a gyerekek elunták magukat és randalírozni kezdtek, sebtiben fizettünk és továbbálltunk. Meg akartuk nézni a nemrégiben épült új bevásárlóközpontot, az Europa Passage-t, is, ez azonban az embertelen tömeg miatt kudarcba fulladt. Lementünk hát inkább a Jungfernstieg fele az Alsterhoz. Beálltunk egy százméteres sorba egy fagyizóhoz, de szerencsére elég gyorsan haladtunk. Várakozás közben megfigyelhettük a gazdag helybéliek autós-motoros bemutatózását. Felkapott hely az Alster környéke, szeretnek erre autókázni, motorozni az emberek. Ilyenkor, tavasz első napos napjain, előbújnak a garázsokból a másod-, harmadautók, és megjáratják őket az önkéntes közönség előtt. 

Van egy hangulata a dolognak. Az ember ott nyalja a fagyiját a tömegben, a hátad mögött a tó, süt a nap az úton pedig a Skoda 120L-től kezdve a Rolls Royce-ig, mindenféle autók hajtanak körülötte körbe. Egyáltalán nem ritka a Lamborghini, Ferrari sem, bár az én szívem inkább a gyönyörűen felújított, régi amerikai autók felé húz, amikből szintén nem volt hiány. Hasonlóképp érdekes arcokból, biciklikből és egyéb közlekedési eszközökből sincs hiány.

A gyerekek megpisilitetése után aztán metróra szálltunk (a babakocsis jeleneteket elkerülendő) és elindultunk haza. Én a kanapén fekvésen kívül másra nem is voltam képes utána, így gyorsan elraktuk a hasonló állapotban leledző gyerekeket is ágyba.

Őrült egy nap volt, de legalább mostmár tudjuk, hogy a vasárnapi nyitvatartás nem alkalmas családi kiruccanásra :)

A bejegyzés trackback címe:

https://hamburger.blog.hu/api/trackback/id/tr151049974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Snow (törölt) 2009.04.07. 09:46:10

És miért nincsenek nyitva vasárnap a boltok?

St4rk · http://hamburger.blog.hu/ 2009.04.07. 10:56:27

Jó kérdés, a Vasárnap pihenőnap ugye, az emberek mennek a templomba, meg ilyesmi. Gondolom. :)

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2009.04.15. 00:08:15

A kerekeskocsis egyszerűen paraszt volt. Semmi nem jogosította fel arra, hogy letessékeljen egy babakocsival versenyző családot, az sem, hogy nem volt kedve új buszt várni. Ebből is látszik, hogy az a prekoncepció, hogy minden mozgássérült rendes, szerencsétlen ember, mekkora hülyeség.
süti beállítások módosítása