08
04/2009
3

Futó bejegyzés

Most, hogy itt a jóidő, megint megjött a kedvem a sporthoz és az eléggé megritkult edzésprogramom ismét besűrítettem. Az elmúlt két hétben sikerült hetente 2-3 alkalommal elmenni, és annak ellenére, hogy a télen csak szórványosan futottam, egész jól ment.

Elsőnek megkíséreltem a közeli tavat megkerülni, az olyan 5.5 km, és bár nem hittem, hogy gond nélkül menni fog, jobban ment, mint gondoltam. Felbátorodtam és fokozatosan emeltem a távot is. Azóta 7 km felett futok egy-egy alkalommal. Szeretnék Augusztus végén egy félmaratont megpróbálni és addig még sokat kell fejlődni :)

Ami változást eszközöltem egy barátom tanácsára, hogy viszek magammal innivalót. Egyelőre még nincsen célfelszerelésem, így a háztartásban fellelhető palackozott italok közül viszek magammal egyet. Eleinte nem gondoltam, hogy sok értelme van, de a fél liter bemegy a 7-8 km alatt. Ez egy kicsit sok, volt is, hogy meg kellett állnom pisilni :), de hatásos. Sokkal frissebbnek érzem magam utána és a fejfájás se jön elő, amiről korábban írtam. Majd veszek egy övet, vagy camelback-et.  Egy órányi futás magasságában már amúgy sem árt valamit inni.

Egy új cipő is kelleni fog majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://hamburger.blog.hu/api/trackback/id/tr741053316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Snow (törölt) 2009.04.08. 13:23:10

Ejha,gratula,csak így tovább!:-)

sylverdevil · http://sylverdevil.hdweb.info 2009.04.08. 17:44:30

igazából sem övet, sem camelbaket nem próbáltam, de utóbbi nekem macerásnak tűnhet, mégiscsak egy hátizsák. meg nemtom hogy relatíve rövid (rövidebb mint ultra-giga-hiper) távoknál van-e annyi előnye, mint amennyi hátrány jelentkezhet.

St4rk · http://hamburger.blog.hu/ 2009.04.09. 09:59:08

5 km fölött már tanácsos inni valamit, tehát valamilyen megoldást ki kell rá találnom. Rendezvényeken gondoskodnak róla, hogy legyen innivaló kitéve, de ha magamban vagyok, ilyen sajnos nincs :). A camelbacket inkább csak mint lehetőséget emlegettem, annak szerintem se sok értelme van futáshoz.
süti beállítások módosítása