24
07/2009
3

Heldenlauf tréning - 1. Hét

A félmaratonos edzésem első hete, ahogy korábban már írtam, nem indult valami jól. Elrontott gyomor és baloldali térdproblémák jellemezték, melyekből az első szerencsére elmúlt. A másodikkal nem tudtam mit kezdeni, pihentettem, ilyesmi, de sok változást nem értem el. A keddi futás ki is maradt. Csütörtök este azért elmentem a tervszerinti futásra, kutyaharapást szőrivel. A futás jól ment, gond nélkül teljesítettem a 65 percet, 6:24-es kilométerenkénti tempóval tíz és felet futottam. A térdem mintha jobban is érezné magát most, nem érzem azt a fura, túlnyomásszerű érzést benne, bár még nem is telejsen 100%-os.

Pénteken találkoztam az utcán az egyik szomszéddal, szóba elegyedtünk és aztán arra lyukadtunk ki, hogy el kéne menni együtt futni. Ő már veteránnak mondható 4-5 maratonnal a háta mögött, de nevezett ő is a Heldenlaufra, így most ő is edz. Megegyeztünk, hogy szombaton elmegyünk együtt futni, megnézzük a félmaraton útvonalának második felét, amely a nehezebbik, sok emelkedővel, lépcsőzéssel. A terv az volt, hogy elmegyünk autóval a startpont környékére és onnan indulunk, de aztán ezt megváltoztattuk, mivel nincs olyan nagyon messze, 2-3 kilométer otthonról. Ő errefele nőtt fel, jobban kiismeri magát, mint én, így kár lett volna elszalasztani a lehetőséget.

Az én tervemben szombatra csak egy órácska laza futás van előírva, vasárnap van a hosszú, de gondoltam, nem gond, ha megcserélem a kettőt. Kicsit tartottam ugyan a dologtól, csak az útvonal idevágó szakasza kb 11 kilométer, plusz még kétszer három oda-vissza, az 17. Kicsit több, mint a tervezett, és ennyit még nem is futottam egy menetben.

Összesen 17,17 km lett a vége, amit 1:44:42 alatt teljesítettünk, sokkal gyorsabban, mint amilyennek az edzésnek lennie kellett volna. 6:05 perc kellett egy kilométerhez, de ez van, ha az ember másokkal együtt fut. A végére még egy jó kis nyári vihart is beszívtunk, azt a fajtát, amikor a bézbólsapka sildje mögött csak egy összefüggő függönyt látni, de szerencsére már nem voltunk messze otthonról.

Az útvonal egyébként nagyon szép, eltekintve az emelkedőktől és lépcsőktől. Eleinte az Elbaparton és Blankenese domboldalra épült házai közti utcácskákon futottunk. A maradék nagyrésze erdei utakon halad, néhol olyan keskeny ösvényen, hogy a belógó csalánok közt nem is tudtam éritnetlenül elhaladni. Remélem ezen változtatnak a versenyig :). Még jó, hogy nálam volt a GPSes órám, így megvan az útvonal, egyedül is el tudok majd menni, ha kedvem támad.

Ezt a futást egyébként a régi cipőmben nyomtam és nem is volt semmi bajom utána. Egyértelművé vált tehát, hogy az új cipő nem az igazi, így még a héten vissza fogom vinni. Megpucoltam, amennyire tudtam, be is pakoltam, alkalmasint elmegyek vele a boltba. 

Vasárnap aztán csak egy tényleg laza 50 percet futottam, abban a tempóban, ahogy a hosszabbat is kellett volna futni. Kicsit éreztem a szombati megterhelést a lábamban, de azért jól ment.

A héten összesen 35,3 kilométert futottam 3:42:21 alatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://hamburger.blog.hu/api/trackback/id/tr721264597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Babarum · http://babarum.hu 2009.07.27. 13:01:56

Szép!
Jó egy ilyen edzőpartner, főleg ha ismeri a környéket.
Azt kiszámoltad, hogy az edzésprogram összesen hány km lesz?

meshuggener (törölt) 2009.07.27. 18:53:32

Ez nagyon komoly táv és tempó, nagy gratula!
Mutasd meg azoknak a löttyedt tökűeknek, milyen a magyar virtus! :D Csak viccelek, de tényleg szuper futás!

St4rk · http://hamburger.blog.hu/ 2009.07.31. 10:37:48

Babarum: még nem számoltam ki, de ha a tervet veszem alapul, akkor kb 268 km jön ki.
süti beállítások módosítása